Misset Horeca
Misset Horeca
  • ONDERNEMEN
  • PERSONEEL
    • Medewerkers werven en aannemen
    • Medewerkers aan het werk
    • Wetten, Regels & CAO
    • Conflicten, problemen & uit dienst
  • TERRAS
  • KEUKEN
    • Apparatuur
    • Op de kaart
  • INTERIEUR
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • TRENDS
InloggenAbonneren

Fastservice

Al het fastservicenieuws
Voormalig bedrijfsleidster neemt Kwalitaria Nieuw Vennep over

Voormalig bedrijfsleidster neemt Kwalitaria Nieuw Vennep over

Na een aantal jaar als bedrijfsleidster bij Kwalitaria Nieuw Vennep te hebben gewerkt, merkte Anoek Kraaijeveld-Buijs dat ze klaar was voor de...

22-jarige ondernemer opent snackbar met haar moeder

22-jarige ondernemer opent snackbar met haar moeder

Op je 22e een cafetaria openen. Joëlle van der Elst-Boer doet het! Met haar moeder. Er werd een invulling gezocht voor een horecapand aan het...

Holy Moly Pizza haalt 55.000 euro op met crowdfunding

Holy Moly Pizza haalt 55.000 euro op met crowdfunding

Holy Moly Pizza bezorgt pizza's niet in een doos, maar met mobiele pizza-keukens. Om de groeiende vraag aan te kunnen, is ondernemer Ben van Duijn...

Uitgelicht

Meer uitgelicht
De bakwand van a tot z: alles over de motor van de cafetaria

De bakwand van a tot z: alles over de motor van de cafetaria

De bakwand is de motor van iedere cafetaria. Omzet, kosten, kwaliteit, snelheid, rendement, efficiëntie; het succes van de zaak hangt af van de...

Ralph Markwat

FHC-directeur Ralph Markwat is negativiteit over sector beu

Stijgende kosten, volumes die onder druk staan en de associatie met ongezond. Ralph Markwat, directeur van FHC Formule­beheer, is de negativiteit...

Aardappelen voor verse friet: dit zijn de populairste piepers

Aardappelen voor verse friet: dit zijn de populairste piepers

Wat doe je als eerste als je wil beginnen of overstappen op ambachtelijke friet? Juist, de beste aardappelen kiezen. Doorgaans komen vooral de meer...

Scoren met loaded fries? Zo doe je dat

Scoren met loaded fries? Zo doe je dat

Loaded fries zijn nog steeds erg populair. Maar welke varianten bied je aan? Waar houd je rekening mee bij het samenstellen van het recept? Hoe...

Volg onze thema's

  • Snacks
  • Friet
  • Bakwanden
  • Sauzen
  • Maaltijdbezorging
  • Terras
  • IJs

Friet & sauzen

Meer over friet & sauzen
Het frietje Topa van cafetaria 't Hout.

Alles wat je moet weten over friet in de cafetaria

Crisis of geen crisis, bezorgen of afhalen, friet blijft product nummer één in de cafetaria. Maar de ontwikkelingen zetten door, denk aan de opmars...

Perry van der Ree kiest Chef's Harvest: 'Klanten komen ervoor terug'

Perry van der Ree kiest Chef's Harvest: 'Klanten komen ervoor terug'

Perry van der Ree runt een cafetaria, brasserie en cateringbedrijf in Vlaardingen. Onderscheiden met uitstekende friet is voor hem heel belangrijk....

Friethuys De Vlaminck aan de Voordam in Alkmaar reportage bij meneer Molenaar met interieur exterieur en portret

De Vlaminck: van foie gras naar fulltime friet

Ze leerden elkaar kennen in tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Zij werkte er als gastvrouw, hij als chef de partie. 'We gingen er iedere dag voor...

Zo bepaal je de prijs van een frietje 

Zo bepaal je de prijs van een frietje

De prijs van friet in de cafetaria ligt soms lager dan een cappuccino of een flesje frisdrank in andere horecazaken. Klopt dat wel? Friet is de basis...

Bakwanden

Meer over bakwanden
Energie besparen in cafetaria:  'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'

Energie besparen in cafetaria: 'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'

Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...

Onderhoudscontract voor de bakwand; wel of niet afsluiten? 

Onderhoudscontract voor de bakwand; wel of niet afsluiten?

De bakwand moet je koesteren. Een onderhoudscontract is daarbij een makkelijke manier om zorg te dragen voor de jaarlijkse servicebeurt. Je weet van...

De HR-bakwand bij De Huut in Doetinchem, de FRy Logic van Hakvoort Professional. Foto: Henk Riswick

Bakwand schoonmaken: bijhouden, ontvetten en laten glanzen

Schoon en hygiënisch; belangrijke kernwoorden voor ieder voedselverwerkend bedrijf. Dat geldt zeker voor de bakwand, als het hart van de cafetaria....

Snacks & hamburgers

Meer over snacks & hamburgers

Hamburgers: 12 trends en tips om uit te blinken op hamburgerdag

Een kwalitatief goede hamburger vindt gretig aftrek. Cafetaria's, restaurants, lunchrooms en cateraars tonen hun creativiteit en vakmanschap met...

Vegan frikandel in poedervorm

Vegan frikandel in poedervorm

Greenforce heeft een vegan frikandel in poedervorm gelanceerd. Door water toe te voegen aan het poeder, kun je een frikandel vormen.

8 keer inspiratie om uit te pakken op Nationale Krokettendag

8 keer inspiratie om uit te pakken op Nationale Krokettendag

Op 9 oktober is het weer Nationale Krokettendag. Dit biedt voor horecazaken kansen om te knallen met kroketten. 8 tips van kenners.

Brioche van Desemenzo. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Wat is het beste hamburgerbroodje?

Hamburgers zijn de fastfoodsector ontstegen en staan op de menukaart van bijna alle horecazaken. Het broodje geeft de eerste indruk en is dus heel...

Ondernemersverhalen

Meer verhalen
Burger 'n Shake wil groeien van 6 naar 25 zaken

Burger 'n Shake wil groeien van 6 naar 25 zaken

Burger 'n Shake is een idee van jeugdvrienden Achmed Ben Amar, Karim Akrouni en Badredin Boussaid. Bedoeld als horecazaak waarmee ze samen kunnen...

Schnitzelkoning is een concept van ondernemer John Broere in  (c) Herbert Wiggerman

Schnitzelkoning: 'Je keuken slim inzetten in daluren'

Dark- of ghost kitchens zijn niet meer weg te denken uit het horecalandschap. John Broere van catering Broere uit IJsselstein overleefde de...

Andy Shan wil met Bakhuus Groep van 41 naar 100 vestigingen

Andy Shan wil met Bakhuus Groep van 41 naar 100 vestigingen

Andy Shan neemt in 2004 een cafetaria over in Olst. Het blijkt het begin van een franchiseformule onder de naam 't Bakhuus, die inmiddels 41...

Sponsored content

Meer sponsored content
Pim de Lange: 'De aardappelen die Farm Frites hoofdzakelijk gebruikt zijn zo duurzaam mogelijk geteeld. Dat past bij onze kernwaardes.'

Hoe het befaamde burgerrestaurant Ter Marsch & Co zich onderscheidt

Boetiek burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft een onderscheidende kaart. Dat komt tot uitdrukking in veel verschillende aspecten: 'Alles is dagvers....

Elektrische vrachtfiets: de nieuwe standaard in foodservice

Elektrische vrachtfiets: de nieuwe standaard in foodservice

De foodservice-industrie is de laatste jaren steeds afhankelijker geworden van bezorging. In 2025 verwacht het FSIN dat de totale fooddeliveryomzet...

  1. Snackspert Eke Bosman schrijft De Ultieme Snackgids

  2. Prijs van frietaardappel gedaald

  3. Verhage sluit zich aan bij Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers

  4. Wok To Go opent flag ship store

  5. Onderzoek onder vijf ketens: Subway meeste vegan opties

  6. Fat Phill's kondigt opening aan van vestiging dertien en veertien

Nieuwsbrief Fastservice

Schrijf je nu in voor de MH Fastservice nieuwsbrief en ontvang één keer in de twee weken op donderdag het nieuws en praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap in de wereld van fastservice. Laat je inspireren door fotoreportages, artikelen en interviews.
Bekijk vacatures
  1. Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?

  2. Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

  3. Welke soorten (bijzonder) verlof zijn er in de horeca?

  4. Flexibel personeel onboarden: 7 tips om dit goed te doen

  5. 'Probeer pensioengerechtigde medewerkers aan het werk te houden'

  6. Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

  1. Stop op bestemmingsplannen in tientallen gemeenten, soms bijna een jaar

  2. Zo regel je een vergunning voor een winterterras. Start op tijd!

  3. Veilig werken in de horeca: maak een risico-inventarisatie en -evaluatie

  4. Ondernemers over 'plastic-regels: 'Verzonnen door ambtenaar die nooit in cafetaria is geweest'

  5. Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: wat te doen

  6. Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst

  1. Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

  2. Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

  3. 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie

  4. Zonder bank opent dit ondernemersstel drie zaken in twee jaar

  5. Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten

  6. Deze vergunningen heb je nodig als je een horecazaak begint

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Digitaal magazine
  • Vacatures
  • Partners
  • Adverteren
  • Over Misset Horeca

Thema's

  • Ondernemen
  • Personeel
  • Terras
  • Keuken
  • Interieur
  • Trends

Starter

Branches

  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Fastservice
  • Catering

Gastronomische gidsen

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Dranken

  • Bier
  • Koffie

Events

  • Terras Top 100

Productintroducties

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen