
Voormalig bedrijfsleidster neemt Kwalitaria Nieuw Vennep over
Na een aantal jaar als bedrijfsleidster bij Kwalitaria Nieuw Vennep te hebben gewerkt, merkte Anoek Kraaijeveld-Buijs dat ze klaar was voor de...

22-jarige ondernemer opent snackbar met haar moeder
Op je 22e een cafetaria openen. Joëlle van der Elst-Boer doet het! Met haar moeder. Er werd een invulling gezocht voor een horecapand aan het...

Holy Moly Pizza haalt 55.000 euro op met crowdfunding
Holy Moly Pizza bezorgt pizza's niet in een doos, maar met mobiele pizza-keukens. Om de groeiende vraag aan te kunnen, is ondernemer Ben van Duijn...

De bakwand van a tot z: alles over de motor van de cafetaria
De bakwand is de motor van iedere cafetaria. Omzet, kosten, kwaliteit, snelheid, rendement, efficiëntie; het succes van de zaak hangt af van de...

FHC-directeur Ralph Markwat is negativiteit over sector beu
Stijgende kosten, volumes die onder druk staan en de associatie met ongezond. Ralph Markwat, directeur van FHC Formulebeheer, is de negativiteit...

Aardappelen voor verse friet: dit zijn de populairste piepers
Wat doe je als eerste als je wil beginnen of overstappen op ambachtelijke friet? Juist, de beste aardappelen kiezen. Doorgaans komen vooral de meer...

Scoren met loaded fries? Zo doe je dat
Loaded fries zijn nog steeds erg populair. Maar welke varianten bied je aan? Waar houd je rekening mee bij het samenstellen van het recept? Hoe...

Alles wat je moet weten over friet in de cafetaria
Crisis of geen crisis, bezorgen of afhalen, friet blijft product nummer één in de cafetaria. Maar de ontwikkelingen zetten door, denk aan de opmars...

Perry van der Ree kiest Chef's Harvest: 'Klanten komen ervoor terug'
Perry van der Ree runt een cafetaria, brasserie en cateringbedrijf in Vlaardingen. Onderscheiden met uitstekende friet is voor hem heel belangrijk....

De Vlaminck: van foie gras naar fulltime friet
Ze leerden elkaar kennen in tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Zij werkte er als gastvrouw, hij als chef de partie. 'We gingen er iedere dag voor...

Zo bepaal je de prijs van een frietje
De prijs van friet in de cafetaria ligt soms lager dan een cappuccino of een flesje frisdrank in andere horecazaken. Klopt dat wel? Friet is de basis...

Energie besparen in cafetaria: 'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'
Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...

Onderhoudscontract voor de bakwand; wel of niet afsluiten?
De bakwand moet je koesteren. Een onderhoudscontract is daarbij een makkelijke manier om zorg te dragen voor de jaarlijkse servicebeurt. Je weet van...

Bakwand schoonmaken: bijhouden, ontvetten en laten glanzen
Schoon en hygiënisch; belangrijke kernwoorden voor ieder voedselverwerkend bedrijf. Dat geldt zeker voor de bakwand, als het hart van de cafetaria....

Hamburgers: 12 trends en tips om uit te blinken op hamburgerdag
Een kwalitatief goede hamburger vindt gretig aftrek. Cafetaria's, restaurants, lunchrooms en cateraars tonen hun creativiteit en vakmanschap met...

Vegan frikandel in poedervorm
Greenforce heeft een vegan frikandel in poedervorm gelanceerd. Door water toe te voegen aan het poeder, kun je een frikandel vormen.

8 keer inspiratie om uit te pakken op Nationale Krokettendag
Op 9 oktober is het weer Nationale Krokettendag. Dit biedt voor horecazaken kansen om te knallen met kroketten. 8 tips van kenners.

Wat is het beste hamburgerbroodje?
Hamburgers zijn de fastfoodsector ontstegen en staan op de menukaart van bijna alle horecazaken. Het broodje geeft de eerste indruk en is dus heel...

Burger 'n Shake wil groeien van 6 naar 25 zaken
Burger 'n Shake is een idee van jeugdvrienden Achmed Ben Amar, Karim Akrouni en Badredin Boussaid. Bedoeld als horecazaak waarmee ze samen kunnen...

Schnitzelkoning: 'Je keuken slim inzetten in daluren'
Dark- of ghost kitchens zijn niet meer weg te denken uit het horecalandschap. John Broere van catering Broere uit IJsselstein overleefde de...

Andy Shan wil met Bakhuus Groep van 41 naar 100 vestigingen
Andy Shan neemt in 2004 een cafetaria over in Olst. Het blijkt het begin van een franchiseformule onder de naam 't Bakhuus, die inmiddels 41...

Hoe het befaamde burgerrestaurant Ter Marsch & Co zich onderscheidt
Boetiek burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft een onderscheidende kaart. Dat komt tot uitdrukking in veel verschillende aspecten: 'Alles is dagvers....

Elektrische vrachtfiets: de nieuwe standaard in foodservice
De foodservice-industrie is de laatste jaren steeds afhankelijker geworden van bezorging. In 2025 verwacht het FSIN dat de totale fooddeliveryomzet...