
Snackspert Eke Bosman schrijft De Ultieme Snackgids
Eke Bosman, op Instagram bekend als Snackspert, brengt een boek uit. Op 14 november verschijnt Snackspert - De Ultieme Snackgids. 'Het is verzameld...

Prijs van frietaardappel gedaald
Na maandenlange prijsstijgingen, zijn de noteringen van met name frietaardappelen de afgelopen weken gekelderd. Vergeleken met eind juli daalden de...

Aardappelen voor verse friet: dit zijn de populairste piepers
Wat doe je als eerste als je wil beginnen of overstappen op ambachtelijke friet? Juist, de beste aardappelen kiezen. Doorgaans komen vooral de meer...

Scoren met loaded fries? Zo doe je dat
Loaded fries zijn nog steeds erg populair. Maar welke varianten bied je aan? Waar houd je rekening mee bij het samenstellen van het recept? Hoe...

De Vlaminck: van foie gras naar fulltime friet
Ze leerden elkaar kennen in tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Zij werkte er als gastvrouw, hij als chef de partie. 'We gingen er iedere dag voor...

Chef's Harvest - The Ultimate Taste
Voor Chef's Harvest telen boeren de beste aardappelen om de ondernemer en zijn gasten de meest smaakvolle frites te serveren.

Lamb Weston maakt frites van Frites Atelier beschikbaar voor horeca
Frietmaker Lamb Weston heeft in samenwerking met Sergio Herman Frites Atelier-Frites gelanceerd. Het aardappelproduct is voor chefs en restaurants...

Rijstolie is ideaal voor wokken en frituren dankzij het unieke hoge rookpunt
Rijstolie is een speciale en milde spijsolie en wordt in Aziatische landen al decennia lang gebruikt om mee te koken. Ook in Amerika is het product...

Natura: Slim frituren én gebruikt vet recyclen
Natura is leverancier van frituuroliën en haalt daarnaast de gebruikte frituurolie weer op. Dit wordt gegarandeerd gerecycled tot duurzame...

ProFri geeft antwoord op 7 vragen over het frituurvetkartel
Twee bedrijven die geld verdienen met het ophalen en recyclen van gebruikt frituurvet hebben een boete van in totaal €4 miljoen gekregen wegens...

Alles wat je moet weten over friet in de cafetaria
Crisis of geen crisis, bezorgen of afhalen, friet blijft product nummer één in de cafetaria. Maar de ontwikkelingen zetten door, denk aan de opmars...

5 recepten voor loaded fries om je mee te onderscheiden
Op zoek naar friet met topping waarmee je je gasten écht kunt verrassen? Hieronder 5 recepten ter inspiratie.

Friet in restaurants: wel of niet voorbakken, hoe frituren en kruiden?
Friet in restaurants: het prijkt als populair bijgerecht op nagenoeg alle menukaarten. Maar welke friet, frituur en olie kies je? En waarom? Misset...

Zo kies je de juiste friettoppings
Loaded fries zijn populair, maar hoe bepaal je het juiste assortiment toppings? Welke varianten zijn onmisbaar? Is het zaak om regelmatig een nieuwe...