
Inspiratie voor je koffiekaart: 20 manieren om koffie te serveren
Cappuccino is algemeen bekend, en iedereen weet wat een espresso is. Bij namen als 'ristretto' en 'latte macchiato' gaan misschien al wel wat...

Verwerkingsmethoden van koffie: van natural tot washed en alles wat...
Koffiebonen zijn gewoon koffiebonen, toch? Nou, niet helemaal. Buiten hoe de brander ermee omgaat, wordt voor een groot deel vlak na de pluk bepaald...

Behoud de smaak van je koffie: dit moet je weten over het bewaren van...
Koffiebonen worden gevoelsmatig nog wel eens onder de droogwaren geschaard. Toch zijn koffiebonen wel degelijk een versproduct en dus beperkt...

6 knappe ijskoffies voor op je terraskaart
Euson Piergoelam is een kunstenaar als het gaat om koffiemocktails. Hardlopers bij Sherlock's Place in Rotterdam zijn onder meer Popcorn-ijskoffie en...

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten
Op zomerse terrasdagen met warm weer doen koude varianten van koffie en thee het extra goed. Misset Horeca zet een paar verrassende voorbeelden van...

45 verkoelende koffievarianten voor de zomerse koffiekaart
Met de zomervakantie én mooi weer in aantocht is het hoog tijd om de koffiekaart zomerklaar te maken. We zetten liefst 45 koude koffievarianten op...

Stappenplan voor het kiezen van een duurzame koffiebeker
De nieuwe regelgeving voor plastic wegwerpbekers en -bakjes, oftewel de Single Use Plastic richtlijn of sup-wetgeving, wordt in juli 2023 van kracht....

13 tips om je espressoapparatuur schoon te houden
Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie....

Filterkoffie kan óók prima in een grote horecazaak
Omwille van de snelheid en misschien ook een beetje de angst voor het onbekende, kiezen nog altijd maar weinig grote horecabedrijven voor...

Zo kiezen deze ondernemers de espressomachine voor hun horecazaak
Kies je voor de lékkerste kop koffie of voor véél koppen lekkere koffie? Hoe bepaal je wat voor jóuw horecazaak de ideale espressomachine is? Niels...

Temperatuur speelt cruciale rol bij productie en bereiding van koffie
In de lange weg die koffie aflegt, van het groeien aan de struik tot het bereiden op de espressomachine in jouw horecazaak, speelt temperatuur op...

Het Koffiehuis zet de échte prijs van koffie op de kaart
Ariane van Mancius opende eind 2021 in Breukelen Het Koffiehuis, en zette in die koffiebar de échte prijs van een kop koffie op de kaart. In deze...

Koffie is de koning op het terras
Er is geen horecazaak waar koffie en thee níet worden geserveerd. Sterker nog, koffie is de meest bestelde drank op het terras. Koffie kan bijna...

12 koffie en thee innovaties van 2022
Tal van nieuwe producten verrijken de koffiebranche, zoals een cold brew van de tap, een designkraan waar direct vijf watersoorten uit komen of een...