Misset Horeca
Misset Horeca
  • ONDERNEMEN
  • PERSONEEL
    • Medewerkers werven en aannemen
    • Medewerkers aan het werk
    • Wetten, Regels & CAO
    • Conflicten, problemen & uit dienst
  • TERRAS
  • KEUKEN
    • Apparatuur
    • Op de kaart
  • INTERIEUR
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • TRENDS
InloggenAbonneren

Koffie

Alles over koffie
Inspiratie voor je koffiekaart: 20 manieren om koffie te serveren

Inspiratie voor je koffiekaart: 20 manieren om koffie te serveren

Cappuccino is algemeen bekend, en iedereen weet wat een espresso is. Bij namen als 'ristretto' en 'latte macchiato' gaan misschien al wel wat...

Verwerkingsmethoden van koffie: van natural tot washed en alles wat daartussen zit

Verwerkingsmethoden van koffie: van natural tot washed en alles wat...

Koffiebonen zijn gewoon koffiebonen, toch? Nou, niet helemaal. Buiten hoe de brander ermee ­omgaat, wordt voor een groot deel vlak na de pluk bepaald...

Behoud de smaak van je koffie: dit moet je weten over het bewaren van koffiebonen

Behoud de smaak van je koffie: dit moet je weten over het bewaren van...

Koffiebonen worden gevoelsmatig nog wel eens onder de droogwaren geschaard. Toch zijn koffiebonen wel degelijk een versproduct en dus beperkt...

Nieuws, achtergronden en tips

  • koffie
  • koffie apparatuur
  • koffie bereiden
  • koffie branden
  • koffie kopen
  • koffie serveren
  • koffiebonen
  • koffiebranders
  • koffiebars en tearooms
  • koffiemelk
Meer over koffie
Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie

Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie

In de horeca is geen product wat zo breed inzetbaar is als koffie. En ook zijn er weinig producten waar een hogere marge op te maken is. Wil jij de...

Koffie Benchmark

Meer over Koffie Benchmark
Koffie Benchmark 2023: Prijs kop koffie in grote stad daalt, plantaardige cappuccino neemt af

Koffie Benchmark 2023: Prijs kop koffie in grote stad daalt, plantaardige cappuccino...

Waar de prijzen van een kop koffie in de horeca vorig jaar leken te exploderen, is de groei nu weer 'normaal'. Opvallend is dat de gemiddelde prijs...

Koffie bereiden

Meer over koffie bereiden
Koffie & theecreaties: 6 x zomerdranken

Koffie & theecreaties: 6 x zomerdranken

Koffie- en theecreaties als verfrissend alternatief op het terras. Zes zomerdranken op een rij: van een koffiecocktail, een terrasdrank van koffie...

Koffie serveren

Meer over koffie serveren
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

6 knappe ijskoffies voor op je terraskaart

Euson Piergoelam is een kunstenaar als het gaat om koffiemocktails. Hardlopers bij Sherlock's Place in Rotterdam zijn onder meer Popcorn-ijskoffie en...

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten

Op zomerse terrasdagen met warm weer doen koude varianten van koffie en thee het extra goed. Misset Horeca zet een paar verrassende voorbeelden van...

45 verkoelende koffievarianten voor de zomerse koffiekaart

45 verkoelende koffievarianten voor de zomerse koffiekaart

Met de zomervakantie én mooi weer in aantocht is het hoog tijd om de koffiekaart zomerklaar te maken. We zetten liefst 45 koude koffievarianten op...

Stappenplan voor het kiezen van een duurzame koffiebeker

Stappenplan voor het kiezen van een duurzame koffiebeker

De nieuwe regelgeving voor plastic wegwerpbekers en -bakjes, oftewel de Single Use Plastic richtlijn of sup-wetgeving, wordt in juli 2023 van kracht....

Koffie apparatuur

Meer over koffie apparatuur
De koffiewerkplek met espressoapparatuur vóór schoonmaken....

13 tips om je espressoapparatuur schoon te houden

Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie....

Filterkoffie kan óók prima in een grote horecazaak

Filterkoffie kan óók prima in een grote horecazaak

Omwille van de snelheid en misschien ook een beetje de angst voor het onbekende, kiezen nog altijd maar weinig grote horecabedrijven voor...

Zo kiezen deze ondernemers de espressomachine voor hun horecazaak

Zo kiezen deze ondernemers de espressomachine voor hun horecazaak

Kies je voor de lékkerste kop koffie of voor véél koppen lekkere koffie? Hoe bepaal je wat voor jóuw horecazaak de ideale espressomachine is? Niels...

Koffie kopen

Meer over koffie kopen
Barend Boot heeft een koffiebranderij en koffiehuis in het centrum van Baarn.

Verbeter je koffiekennis door naar deze 13 elementen op de verpakking te kijken

Heb je al eens goed naar de koffieverpakking in je zaak gekeken? Maar dan écht goed? Weet je wat het betekent als er 'gewassen' op staat? Of wat het...

Koffie branden

Meer over koffie branden
Smit&Dorlas' Q-grader Aart Eskes presenteert de nieuwe merken op Amsterdam Coffee Festival. Foto: Sebastiaan Rozendaal

Smit&Dorlas viert 200 jaar koffiehistorie

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1822 is Smit&Dorlas een van de oudste horecakoffiemerken van Nederland. Het jubileum wordt dit jaar gevierd...

Koffiebonen

Meer over koffiebonen
Temperatuur speelt cruciale rol bij productie en bereiding van koffie

Temperatuur speelt cruciale rol bij productie en bereiding van koffie

In de lange weg die koffie aflegt, van het groeien aan de struik tot het bereiden op de espressomachine in jouw horecazaak, speelt temperatuur op...

Het Koffiehuis zet de échte prijs van koffie op de kaart

Het Koffiehuis zet de échte prijs van koffie op de kaart

Ariane van Mancius opende eind 2021 in Breukelen Het Koffiehuis, en zette in die koffiebar de échte prijs van een kop koffie op de kaart. In deze...

Koffie is de koning op het terras

Koffie is de koning op het terras

Er is geen horecazaak waar koffie en thee níet worden geserveerd. Sterker nog, koffie is de meest bestelde drank op het terras. Koffie kan bijna...

12 koffie en thee innovaties van 2022

12 koffie en thee innovaties van 2022

Tal van nieuwe producten verrijken de koffiebranche, zoals een cold brew van de tap, een designkraan waar direct vijf watersoorten uit komen of een...

3x per week op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je nu in voor de Missethoreca.nl nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws en praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap. Laat je inspireren door de video & fotoreportages, recepten, interviews en blogs.
Bekijk vacatures
  1. 'Niet elke koffieboer profiteert van hoge prijs'

  2. Robèr Willemsen: 'Heerlijk zo'n bakkie in de ochtendzon'

  3. Meeneemkoffie als reddingsboei voor de horeca

  4. Helaas nog langer alleen maar koffie to go

  5. 'In maart was alles nog goed' - Dagboek van een koffieondernemer: Gerben Engelkes blikt terug op 2020

  6. Joost Leopold: De afdronk

  1. Meer marge met huisgemaakte ijsthee op het terras

  2. Extra theebeleving: haal alles uit de kruidentuin

  3. Check deze nieuwe thee- en koffiecocktails

  4. 6 tips - zo onderscheid je je met thee

  5. Warme onderscheidende winterdranken voor op het winterterras

  6. Koffie en thee geven extra dimensie aan cocktails

  7. Home-made ijsthee: 'Makkelijke en onderscheidende margemaker'

  8. Theepresentaties voor de horeca: Van luxe tot gimmick

  9. Koffiebrander en bierbrouwer slaan handen ineen met theebier

  10. Koffie to go - zo pakken deze zes collega's het aan

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Digitaal magazine
  • Vacatures
  • Partners
  • Adverteren
  • Over Misset Horeca

Thema's

  • Ondernemen
  • Personeel
  • Terras
  • Keuken
  • Interieur
  • Trends

Starter

Branches

  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Fastservice
  • Catering

Gastronomische gidsen

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Dranken

  • Bier
  • Koffie

Events

  • Terras Top 100

Productintroducties

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen