
De meeste horecamedewerkers kunnen een degelijke espresso bereiden met de machine op de bar. Maar kunnen ze ook een echt goede espresso bereiden?...
De meeste horecamedewerkers kunnen een degelijke espresso bereiden met de machine op de bar. Maar kunnen ze ook een echt goede espresso bereiden?...
Koffie alleen na of naast de maaltijd? Nee hoor, het kan er ook ín. De chefs van Capriole Café in Den Haag en Het Lokaal in Amersfoort laten zien hoe...
Op koude herfst- en winterdagen kun je gasten verrassen en verleiden met winterse koffies. Natuurlijk is een 'gewone' cappuccino een prima manier om...
In de horeca is geen product wat zo breed inzetbaar is als koffie. En ook zijn er weinig producten waar een hogere marge op te maken is. Wil jij de...
De hoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, de flink oplopende inkoopkosten en torenhoge inflatie, dwingen veel ondernemers de...
Verras je gasten en boost je omzet met speciale sinterklaaskoffie en kerstkoffie: niet alleen pepernoten of kerstkransjes náást de koffie, maar ook...
Met de zomervakantie én mooi weer in aantocht is het hoog tijd om de koffiekaart zomerklaar te maken. We zetten liefst 45 koude koffievarianten op...
Euson Piergoelam is een kunstenaar als het gaat om koffiemocktails. Hardlopers bij Sherlock’s Place in Rotterdam zijn onder meer Popcorn-ijskoffie en...
Om een beeld te krijgen hoe het staat met koffie in de Nederlandse horeca, hield Misset Horeca de jaarlijkse Koffie-enquête onder zo’n 1000...
Terrassen zijn weer volop open én het belooft de komende weken mooi weer te worden. Hoog tijd om de koffiekaart zomerklaar te maken. We zetten liefst...
Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie....
Tal van nieuwe producten verrijken de koffiebranche, zoals een cold brew van de tap, een designkraan waar direct vijf watersoorten uit komen of een...
Nederland is een echt melkkoffieland. Minstens twee derde van de koffiedranken die in de horeca worden bereid, betreft een variant waarin...
Heb je al eens goed naar de koffieverpakking in je zaak gekeken? Maar dan écht goed? Weet je wat het betekent als er 'gewassen' op staat? Of wat het...
Met een geschiedenis die teruggaat tot 1822 is Smit&Dorlas een van de oudste horecakoffiemerken van Nederland. Het jubileum wordt dit jaar gevierd...
Er is geen horecazaak waar koffie en thee níet worden geserveerd. Sterker nog, koffie is de meest bestelde drank op het terras. Koffie kan bijna...
Door koffiebonen te leren ‘lezen’, weet je beter wat er in de bonencontainer van je koffiemolen zit. Hoewel uiterlijk niet álles zegt, door goed te...
Na de opkomst van plantaardige melk van granen en bonen, zien we nu de opkomst van de decaf koffiebonen.
De meeste koffiebranders geven bij hun koffie een smaakomschrijving, meestal op de verpakking. Daar komen termen in voor die niet voor iedereen...