Bekijk op deze pagina actuele artikelen met tips en tricks om hier mee aan de slag te gaan of praktijkvoorbeelden van horecaondernemers.
Na waarschijnlijk een lange zoektocht, heb je de juiste persoon gevonden voor de vacature binnen jouw horecabedrijf. Het liefst laat je die persoon direct beginnen. Dat kan echter niet zonder de nodige administratie af te wikkelen. Wat is nodig voordat je de medewerker daadwerkelijk aan het werk kunt zetten?
Ondernemers in de horeca staan regelmatig voor de uitdaging nieuwe personeelsleden te werven. Of het nu gaat om een afwasser, kok of een restaurantmanager. In dit artikel geven we adviezen en tips van ondernemers over het werven van horecapersoneel.
De arbeidsmarkt in de horeca staat al geruime tijd onder druk en is structureel. Horecaondernemers moeten meer dan ooit creatief zijn in werving en behoud van werknemers. 'Inzetten op levensfasebewust personeelsbeleid en het welzijn van werknemers biedt kansen', zo blijkt uit een rapport van ABN-AMRO.
De aanwezigheid van een inspecteur zorgt meestal voor spanning in een restaurant. Maar hoe ontdekten chefs dat ze een Michelin-inspecteur in hun restaurant hadden zitten? Ook vroegen we Michelin waar ze precies op letten bij een beoordeling.
Grote kans dat het horeca-imperium van Khalid Oubaha blijft bestaan. Althans, als de schuldeisers het advies van bewindvoerder Tian Herstel overnemen. Die stelt namelijk dat accepteren van uitstel van betaling beter is dan de boel failliet laten gaan. 'In dat laatste geval valt er namelijk niets te verdelen.'
Aan de vooravond van de Michelin-uitreiking op 7 oktober in Maastricht, heeft de gids nog 24 zaken toegevoegd aan de (digitale) selectie. Daarmee komt het totaal aantal nieuwe restaurants, sinds de laatste sterrenceremonie, op 69 etablissementen.