
Sneak preview Hotel Keyser Breda: familie Sweere investeert opnieuw
Nadat Hotel Botanique Breda in maart 2023 de deuren opende, kondigt de familie Sweere een volgende investeringsronde aan. Zestien kamers in Hotel...

Vier concrete tips om jong personeel snel wegwijs te maken in je horecazaak
Hoe train je jonge horecamedewerkers, die enthousiast zijn, maar nog weinig ervaring hebben? Bierexpert en horecacoach Ivo Thijssen ontwikkelde een...

The Seafood Bar opent vestiging in Beurs van Berlage: 'Moet iconisch worden'
In de Beurs van Berlage in Amsterdam vinden internationale (wetenschappelijke) congressen en events plaats. Onlangs opende een nieuwe vestiging van...

Winst en investeringen horeca staan onder druk
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en...

Binnenkijken bij Brasserie Margaux
Brasserie Margaux is geopend als zusje van Café Garçon in Amsterdam. Achter de schermen is de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de renovatie...

Maak gepersonaliseerde gastvrijheid mogelijk met 360° gastprofielen
Als kennis macht is, wat zou je dan doen met een 360° gastprofiel? Die vraag stond centraal tijdens een hospitality-event georganiseerd door de...

Loetje opent nieuwe vestiging in Hilversum
Loetje opent het 36e restaurant in Hilversum. Na een grote verbouwing is de nieuwe vestiging op 1 december geopend. Het restaurant biedt plaats aan...

Dit waren de populairste keukens en gerechten in 2023
De bezorgers van Thuisbezorgd.nl brachten namens de aangesloten restaurants in 2023 bij miljoenen Nederlanders weer de lekkerste gerechten aan huis....

Sexy Ventuno Skylounge: 'Aanvankelijk niet de bedoeling zo gedurfd en extreem te zijn'
Ventuno Skylounge in Amsterdam van de Ramzy Group op de 21e verdieping van het Ruby Emma Hotel is geënt op de glitter en glamour van de...

Karaokebar Duke of Tokyo opent vestiging mét restaurant in Rotterdam
Op 16 december opent de derde locatie van karaokebar Duke of Tokyo aan het Hofplein in Rotterdam. Na het succes van de eerder geopende locaties in...

Peter Rouwen dronk rookbier in een herberg en maakte nieuwe vrienden
Ik was deze week op de brouwbeurs Brau Beviale in Neurenberg. Een paar dingen zijn me bijgebleven. Mijn verblijf was langer dan normaal, als gevolg...

Deze zaken gingen failliet of sloten de deuren in november
Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert...

Oud London in Zeist verder onder de vlag van Fletcher Hotels
Fletcher Hotels kondigt de overname aan van een drietal bedrijven van de Oud London Horeca Groep, waaronder Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Het...

Helft horecaondernemers zette dit jaar zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet:...
Bijna 55 procent van de horecaondernemers in Nederland zette in 2023 zzp'ers in het bedrijf in. Gemiddeld ging 12 procent van de totale loonsom op...

Onderhandelingsresultaat met vakbonden over nieuwe Horeca-cao 2024
Vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over...