
Vier concrete tips om jong personeel snel wegwijs te maken in je...
Hoe train je jonge horecamedewerkers, die enthousiast zijn, maar nog weinig ervaring hebben? Bierexpert en horecacoach Ivo Thijssen ontwikkelde een...

The Seafood Bar opent vestiging in Beurs van Berlage: 'Moet iconisch...
In de Beurs van Berlage in Amsterdam vinden internationale (wetenschappelijke) congressen en events plaats. Onlangs opende een nieuwe vestiging van...

Winst en investeringen horeca staan onder druk
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en...
Vrijblijvend uitproberen? Lees nu een maand gratis.

Maak gepersonaliseerde gastvrijheid mogelijk met 360° gastprofielen
Als kennis macht is, wat zou je dan doen met een 360° gastprofiel? Die vraag stond centraal tijdens een hospitality-event georganiseerd door de...

Deze zaken gingen failliet of sloten de deuren in november
Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert...

Helft horecaondernemers zette dit jaar zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet:...
Bijna 55 procent van de horecaondernemers in Nederland zette in 2023 zzp'ers in het bedrijf in. Gemiddeld ging 12 procent van de totale loonsom op...

Onderhandelingsresultaat met vakbonden over nieuwe Horeca-cao 2024
Vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over...

Björn de Waal is pas 26, maar runt al twee zaken: 'Altijd in mezelf geïnvesteerd'
Björn de Waal runt op 26-jarige leeftijd feitelijk twee zaken: een fine dining-restaurant en een koffie- en lunchlokaal. De jonge ondernemer en chef...

Inter Scaldes vliegend van start, met twee sterren als doel: 'Heerlijk die adrenaline'
Inter Scaldes is heropend, en daarmee is ook het levensproject van Jeroen en Sanne Achtien officieel van start gegaan. Het jonge stel voelt geen druk...

Zo kun je fors energie besparen in de horeca
Nu de temperatuur daalt, gaan de stookkosten omhoog. Bedrijven merken dat direct in hun portemonnee. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing...

Bij het kopen van deze (groot)keukenapparatuur krijg je geld terug
De overheid geeft subsidie bij de aanschaf van apparatuur dat energiezuinig(er) is. Dat is de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt...

Deze wetten veranderen voor horecaondernemers per 1 januari 2024
Wat gaat er landelijk veranderen voor de horecaondernemers op gebied van wet- en regelgeving? Dit zijn die nieuwe wetten en regels die ingaan op 1...

Hoe gebruik je als ondernemer de werkkostenregeling (WKR)?
Via de werkkostenregeling (WKR) kunt je als horecaondernemer onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. Hoe werkt dit?

Stop op bestemmingsplannen in tientallen gemeenten, soms bijna een jaar
Ben je van plan een nieuwe horecazaak te openen op een plek waar nu geen horeca is, of de functie van je huidige bedrijf uit te breiden? Ga dan snel...

Deze vergunningen heb je nodig als je een horecazaak begint
Als je wilt starten in de horeca moet je een aantal vergunningen aanvragen en heb je te maken met wetten en regels. Of het nu gaat om een...

Kleinere porties, dezelfde prijzen: hoe gaat horeca om met het fenomeen 'krimpflatie'?
Kleinere porties, dezelfde prijzen. Uit zeer recent onderzoek blijkt dat het merendeel van de gasten 'krimpflatie' herkent in de horeca....

Vijf tips om de kosten van je horecazaak te verminderen
Door de fluctuerende markt is het een moeilijke tijd om je COGS - cost of goods sold - in evenwicht te brengen. Dit zijn directe kosten die je maakt...