
Horecazaken zonder kamerplanten en bomen lijken steeds meer een uitzondering. Ondernemers kiezen vaak voor levend groen in hun zaak. Deze twintig...
Horecazaken zonder kamerplanten en bomen lijken steeds meer een uitzondering. Ondernemers kiezen vaak voor levend groen in hun zaak. Deze twintig...
Wist je dat gasten gemiddeld iets minder dan 2 minuten de tijd nemen om een menukaart te bestuderen? Dit betekent dat je als horecaondernemer maar...
Bij een café of restaurant zijn de meest voorkomende rechtsvormen de eenmanszaak, de vof en de besloten vennootschap. Wanneer kies je welke...
Bij de indeling van je terras denk je natuurlijk na over het aantal stoelen. Je wilt dat natuurlijk zo optimaal mogelijk neerzetten. Maar hoeveel...
Hoe hard mag de muziek? En is het nummer sowieso wel de juiste keuze of mag de muziek iets verrassender zijn? Waar moet je allemaal op letten als het...
Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...
Maggy Stroes en Janneke Eerbeek van horeca-adviesbureau De succes brigade geven 10 tips om de omzet en winst van jouw horecazaak te verhogen.
Een werknemer met geldproblemen heeft impact op het bedrijf. Zorgen over schulden kunnen leiden tot productiviteitsverlies en ziekteverzuim....
Een forse belastingschuld door corona? Met dit stappenplan kun je je schulden bij de Belastingdienst zelf saneren.
Als je als horeca ondernemer door de coronamaatregelen weer geen inkomen (zzp) of verlies (onderneming) hebt, kan het zijn dat je recht hebt op Bbz....
Horecaondernemers kunnen zich vanaf woensdag melden voor extra steun. De zogeheten TVL-regeling voor vaste lasten in het vierde kwartaal en de extra...
Een personeelsplanning maken voor je restaurant, hotel of café kan een hele puzzel zijn. Wie rooster je wanneer in? Wat is een goede bezetting? Wat...
Met het prangende personeelstekort in de horeca is het lastig om nieuwe medewerkers te vinden. Welke creatieve oplossingen vonden ondernemers om...
Misset Horeca behandelt maandelijks een veel gestelde vraag op gebied van personeel. Deze keer: Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje...
Misset Horeca behandelt veel gestelde vragen op gebied van horecapersoneel. Deze keer: Mag je als horeca werkgever een ziekmelding weigeren?
Een goede inrichting van het horecaterras heeft als voordeel dat het personeel in een korte afstand, veel gasten kan bereiken. De juiste routing...
Door de hoge energieprijzen, de toenemende belangstelling voor duurzaamheid en veranderende regelgeving maken gasheaters op het terras langzaam...
Horecameubilair heeft aardig wat te lijden door het intensief gebruik van gasten en schoonmaakmiddelen. Hoe kan je de levensduur van je...
Frank Heijneman, gastvrijheidstrainer van Gast is Koning, geeft de lezers van Misset Horeca praktische tips voor een positieve terraservaring.
Hoe creëer je stopkracht en overtuig je gasten dat ze bij jou naar binnen stappen? En als de gasten binnen zijn, hoe creëer je dan een fijne ervaring...
Heeft uw zaak nog de gewenste uitstraling of kan het interieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Kleine aanpassingen hebben al een groot effect. 5 tips.
Hoe houd je een horecaconcept up-to-date en hoe zorg je ervoor dat gasten blijven komen? Hoe houd je je zaak vol? Mede-eigenaar van The Entourage...
Uitgeleefde kamers weer een nieuwe, frisse uitstraling geven is de meest gehoorde reden voor renovatie van hotelkamers. Tien tips waar je op moet...
Het verlies op de bedrijfswinst als gevolg van interne criminaliteit is naar schatting ongeveer 6 procent. Natuurlijk valt een greep uit de kassa...
Wil je een terras plaatsen bij jouw café of restaurant? Dan moet je in veel gemeenten een terrasvergunning aanvragen.
De horeca is een sector met grote arbeidsrisico’s. Daarom let de Inspectie Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW) extra op de branche. 11 tips om een...
Bij de overname van een horecabedrijf komt veel kijken. Wat is bijvoorbeeld een mondelinge overeenkomst waard? We zetten de grootste valkuilen op een...