
9 Tips om muggen te weren tijdens muggenplaag
De mug is momenteel een grote bron van ergernis. Er wordt gesteld dat er sprake is van een muggenplaag die veel overlast veroorzaakt. Misset Horeca...

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca
Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Met deze 7 design-elementen realiseer je een succesvol interieur
Een bijzonder interieur in een zaak vertelt een verhaal. Zo'n interieur neerzetten, is net als het maken van een recept. 'Je hebt ingrediënten...

Hoe ga je om met apart afrekenen bij grote groepen in de horeca?
Hoe ga je om met apart afrekenen bij grote groepen? Misset Horeca zet tien opties op een rij.

6 tips voor het maken van een goede menukaart
De menukaart is je visitekaartje en tegelijkertijd een belangrijke omzetmaker. Redenen om er de juiste aandacht aan te besteden. Maar hoe kun je je...

Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst
Ontbinding van de huurovereenkomst komt steeds meer voor. Zeker op A-locaties proberen verhuurders het vaker. Ook rechters ontbinden gemakkelijker...

Vijf tips om de kosten van je horecazaak te verminderen
Door de fluctuerende markt is het een moeilijke tijd om je COGS - cost of goods sold - in evenwicht te brengen. Dit zijn directe kosten die je maakt...

Inzicht in verbruik: 3 tot 5 procent besparen op je energierekening
Een duidelijk inzicht in energie- en gasverbruik leidt in de praktijk vaak tot een besparing van 3 tot 5 procent. Om horecaondernemers te helpen dit...

10 tips om omzet en winst te verhogen
Maggy Stroes en Janneke Eerbeek van horeca-adviesbureau De succes brigade geven 10 tips om de omzet en winst van jouw horecazaak te verhogen.

Zo kun je energie besparen in de horeca
Ondernemers hebben last van de fors gestegen tarieven voor gas en elektriciteit. Bedrijven die variabele energietarieven betalen, merken dat direct...

Energie besparen in cafetaria: 'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'
Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)
Rick komt niet opdagen. En hij heeft zich niet ziekgemeld op het werk. Niemand weet waar hij is. Wat doe je dan? Wat moet je als horecaondernemer dan...

Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in
Hoe werk je nieuw terraspersoneel in? Misset Horeca zet alle tips voor je op een rij.

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?
Een personeelsplanning maken voor je restaurant, hotel of café kan een hele puzzel zijn. Wie rooster je wanneer in? Wat is een goede bezetting? Wat...

Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken horecaondernemers het aan
Met het prangende personeelstekort in de horeca is het lastig om nieuwe medewerkers te vinden. Welke creatieve oplossingen vonden ondernemers om...

Tips om wespen te weren van het horecaterras
Wespen, ze komen graag af op de zoetigheden op je terras, maar het zijn onaangename bezoekers voor medewerkers en de gasten. Misset Horeca zet een...

Topdrukte op het terras? Zo pak je een vol horecaterras aan
Het terrasseizoen verloopt vaak hectisch. Hoe bewaar je op drukke dagen de rust op een vol horecaterras? Hoe zorg je dat gasten tevreden blijven op...

Werken met hitte: zo hou je het hoofd koel
Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers...

De belangrijkste gastvrijheidslessen voor terrasmedewerkers
Wat zijn de belangrijkste gastvrijheidslessen die je nieuwe medewerkers meegeeft in het terrasseizoen? We vroegen het horecaondernemers en zetten de...

Restaurantinterieur: Tips voor de inrichting
Wat komt waar in de zaak als het gaat om restaurant interieur? Hoe gebruik je de beschikbare vierkante meters zo optimaal mogelijk? Tips en tal van...

11 x horecatafel: Dinertafels als decor van beleving
Een horecatafel is meer dan een functioneel gebruiksobject waar gasten aan eten, drinken en werken. Het is de plek waar ze hun horecaervaring...

Deze planten en bomen zijn geschikt voor de horeca
Horecazaken zonder kamerplanten en bomen lijken steeds meer een uitzondering. Ondernemers kiezen vaak voor levend groen in hun zaak. Deze twintig...

Zo zet je horecainterieur in om gasten te verleiden
Hoe creëer je stopkracht en overtuig je gasten dat ze bij jou naar binnen stappen? En als de gasten binnen zijn, hoe creëer je dan een fijne ervaring...

Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten
Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...

Rechtsvormen in de horeca, welke kies je?
Bij een café of restaurant zijn de meest voorkomende rechtsvormen de eenmanszaak, de vof en de besloten vennootschap. Wanneer kies je welke...

Tips om diefstal door medewerkers tegen te gaan
Het verlies op de bedrijfswinst als gevolg van interne criminaliteit is naar schatting ongeveer 6 procent. Natuurlijk valt een greep uit de kassa...

Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
Wil je een terras plaatsen bij jouw café of restaurant? Dan moet je in veel gemeenten een terrasvergunning aanvragen.