Groene’ groentegerechten

Groene’ groentegerechten

Chef-kok Michael van der Struis is een groentegek. Sinds drie jaar heeft hij zijn eigen biologische moestuin. Hij kookt voor hotel New York in Rotterdam met wat moeder aarde hem geeft. Voor de lunch maakte hij drie groene happen: een uientaart, een kaaspolenta en een clafoutis van paddestoelen.

Droomappartementen aan zee

Droomappartementen aan zee

Zeven jaar lang heeft Pim Aronson, eigenaar van restaurant De Zonnehoek in Overveen, gestoeid met de bureaucratie om een vergunning te krijgen voor het realiseren van zijn droom. Résidence Bloemendaal aan Zee: zes hotelappartementen met het mooiste uitzicht op zee, gebouwd met de beste materialen. En met een opvallend interieur van stylist Robert ten Hoope. Onlangs zijn ze opgeleverd. Aronson: ‘Ik heb geen enkele concessie gedaan aan kwaliteit.

Ei bakken, winst pakken

Ei bakken, winst pakken

Eenvoudig te maken. Lekker als twaalfuurtje. Toch staat de uitsmijter lang niet op elke cafetariakaart. Zonde, want de uitsmijter is een lekkere winstpakker. De kostprijs ligt rond de €1,00. Wie daar €7,00 van kan maken, haalt het uurloon er wel uit. Hieronder een opsomming wat u zoals kunt doen met een eitje, én wat u er vervolgens op kunt verdienen.

Hollandse pot over de grens

Hollandse pot over de grens

Onze culinaire tradities vinden de weg tot ver over de grens. Vooral in landen waar historische banden mee zijn of waar veel Nederlanders hun vakantie doorbrengen. Een greep uit het aanbod.

Uitsmijter loopt altijd goed

Uitsmijter loopt altijd goed

Wie een stevige, snelle en voedzame hap wil, bestelt in het café een uitsmijter. Nog steeds doet deze klassieker het goed op de cafékaart. Bovendien heeft elke cafékeuken altijd wel een ei in huis.Het lijkt zo makkelijk, even een uitsmijter bakken, maar er kan van alles mis gaan. Misset Café vroeg Sjaak Ouwejan, coördinator food & beverage van de Hoge Hotelschool Den Haag, hoe je een aangebrand eitje of een ongare dooier kunt voorkomen.

Veiligheid

Veiligheid

Veiligheid is de belangrijkste randvoorwaarde voor een gezonde exploitatie van een horecabedrijf. In onze hectische maatschappij zoeken gasten geborgenheid en zekerheid. De horeca als veilige vluchthaven. Weg van stress of school of werk, weg uit de file of een volle trein, weg uit de onzekerheid van het dagelijkse bestaan.

Van Friese bodem

Van Friese bodem

Wie het over een skûtsje of een pompeblêd heeft, weet dat het over Friesland gaat. Naast deze fenomenen heeft de noordelijke provincie ook veel producten van eigen bodem. Deze ingrediënten gebruikten de koks van Oostergoo in Grou om drie lunchgerechten met een Fries tintje te creëren.

Afterparty’s aan banden na twee drugsdoden

Afterparty’s aan banden na twee drugsdoden

Dance- en afterparty’s liggen zwaar onder vuur. Na twee recente drugsdoden in Zaanstad, legde burgemeester Ruud Vreeman de openingstijden van disco De Hemkade aan banden. Dat kon hij doen dankzij de Algemeen Plaatselijke Verordening, zeg maar een lokaal noodwetje. Geen stijl, roepen exploitanten van dancefeesten. Zij laten het er niet bij zitten.

In den Bockenreyder, Esbeek

In den Bockenreyder, Esbeek

In den Bockenreyder is een unieke uitspanning midden in de natuur van landgoed De Utrecht. Eigenaar Ad de Bruijn is een uitermate sympathieke gastheer die er in slaagt om ook zijn personeel op dezelfde unieke wijze te laten werken; vriendelijk, behulpzaam, gastvrij, nooit te beroerd voor een grapje of kwinkslag en toch accuraat. En dat is knap. Want het kan hier spoken. Zeker op zonnige dagen zit het terras eivol. Letterlijk en figuurlijk. Want dit bedrijf is beroemd om zijn uitsmijters.

Mediterrane uitsmijter

Mediterrane uitsmijter

Ingrediënten 2 kleine ciabatta’s 1 ui 1 grote rode paprika 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel tijm 2 plakjes ham 4 eieren 4 plakjes mozzarella zout en peper