Alles over Biologisch

Binnenkijken bij Het Duincafé in Overveen met een biophilic interieur

Binnenkijken bij Het Duincafé in Overveen met een biophilic interieur

Het Duincafé van het bezoekerscentrum Kennemerduinen in Overveen is onlangs vernieuwd. Het ontwerp, gerealiseerd door Estida, is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving. Het café, de vergaderzaal en de nieuwe buitenuitgifte hebben een fris en eigentijds design gekregen.

Foto credits: Rinze Vegelien

Pianeta Terra hoogste Nederlandse notering 50 Top Italy met pleidooi voor Moeder Aarde

Het slow food restaurant Pianeta Terra behaalde de 23e plaats in de 50 Top Italy lijst van 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld. Hiermee is Pianeta Terra volgens de jury van deze toonaangevende lijst opnieuw hét beste Italiaanse restaurant in Nederland.

Compass Group gaat samenwerken met Local2Local

Compass Group gaat samenwerken met Local2Local

Compass Group gaat een exclusieve samenwerking aan met Local2Local. Het platform maakt het makkelijker voor boeren en andere producenten om hun producten lokaal te verkopen.

Oud-medewerkers Glouglou openen natuurlijke wijnbar La Dilettante

Oud-medewerkers Glouglou openen natuurlijke wijnbar La Dilettante

Medio oktober opende La Dilettante, een wijnbar met kleine keuken, genoemd naar de natuurwijn van Catherine et Pierre Breton uit de Loire.

Biologische wijnen inmiddels vaste waarde op de wijnkaart

Biologische wijnen inmiddels vaste waarde op de wijnkaart

Biologische wijnen in de horeca zijn erg in opkomst en worden niet meer weggestopt op de wijnkaart. In een groeiend aantal restaurants is het aanbod biologische-, biodynamische- en natuurwijnen groter dan het aanbod conventionele wijnen.

Organics by Red Bull: een biologische frisdrank-reeks van de zomer

Organics by Red Bull: een biologische frisdrank-reeks van de zomer

Organics by Red Bull is hét natuurlijke alternatief voor frisdrank. Volledig biologisch en verkrijgbaar in vijf verfrissende smaken: Simply Cola, Ginger Ale, Tonic Water, Bitter Lemon en nieuwkomer Viva Mate.

Alfred van Kempen voor zijn restaurant.

Restauranthouder Alfred van Kempen serveert vooral biologische gerechten

Alfred van Kempen is eigenaar van een restaurant in een oude boerderij aan de rand van Eindhoven. Het restaurant heeft -naast eigen akkerland- een bakkerij en een koffiebranderij. Alfred focust zich al enige tijd op de transitie van het bereiden van zijn gerechten met biologische ingrediënten.

Eric van Veluwen

Bio-beurs: inspiratie en kennis over biologische voeding komen samen

Op woensdag 22 en donderdag 23 januari vindt de 6e editie van de Bio-beurs plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Met de beurs verbindt Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector, alle schakels in de biologische keten, waaronder horeca en catering.

Bedrijfsrestaurant met een EKO-keurmerk Horeca Goud

Bedrijfsrestaurant met een EKO-keurmerk Horeca Goud

Een gezond bedrijf heeft ook gezond personeel. Chaud Devant biedt haar personeel elke dag een biologische en vegetarische lunch aan in het onlangs geopende bedrijfsrestaurant Club Chaud Devant.

Curcuma in Gouda bewijst dat vegetarisch lunchen niet saai hoeft te zijn

Curcuma in Gouda bewijst dat vegetarisch lunchen niet saai hoeft te zijn

Vegetarisch hoeft helemaal niet saai te zijn. Je kunt de meest creatieve gerechten op het menu zetten, zegt Birgit Fijen, eigenaar van vegetarisch lunchcafé Curcuma in Gouda.