Alles over Duurzaamheid

V.l.n.r. Theo Winters (De Timp), Maurits Krabben (Krabbenborg Electrotechniek), Luuk Domhof (De Timp), Casper Scheltinga (Time Shift), Dave Holkenborg (De Timp).

Cateraar De Timp door eigen energie-opslag grotendeels off-grid

De Achterhoekse cateraar De Timp koos de afgelopen jaren nadrukkelijk voor een duurzame route. Het bedrijf is al enige tijd energieneutraal, maar...

Anna De Visser-Amundson

Zo laat je gasten kiezen voor gerechten met gered voedsel of restproducten

Het loont voor horecaondernemers om verspilling in de keuken tegen te gaan. Niet alleen als het gaat om de inkoopkosten, maar ook om duurzamer te...

Peter en Marieke Lute openen na 1,5 jaar bijschaven nu officieel de deuren van Green

Peter en Marieke Lute openen na 1,5 jaar bijschaven nu officieel de deuren van Green

Ze zijn eigenlijk al anderhalf jaar open, maar gebruikten die tijd om het concept te perfectioneren en bij te schaven. Pas nu openen culinair...

'Hybride designhotel' The Usual komt naar Rotterdam

'Hybride designhotel' The Usual komt naar Rotterdam

Rotterdam krijgt er een nieuw hotelconcept bij: The Usual. Een groep ondernemers met ervaring heeft een concept ontwikkeld wat ze 'hybride design'...

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

In de horeca wordt jaarlijks tonnen aan plastic saus- en frituurvetemmers bij het restafval gegooid. Volgens de koplopergroep duurzame...

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Een aanzienlijk deel van de horecanieuwbouw betreft restaurants. Projecten tussen de 10 en 50 miljoen euro komen het vaakst voor.

Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling

Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling

De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling van hun menu's te verwijderen. Dit, nadat Ethic Ocean een...

Bijna helft sterrenrestaurants serveert foie gras, tot teleurstelling van Wakker Dier

Bijna helft sterrenrestaurants serveert foie gras, tot teleurstelling van Wakker Dier

Bij 44 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants staat nog foie gras op de kaart, blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De productie van eenden-...

Strandpaviljoen Dok 14 is 750e bedrijf met  Green Key certificaat

Strandpaviljoen Dok 14 is 750e bedrijf met Green Key certificaat

Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750e bedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat Green Key.

Amsterdamse koffiebrander Stean's Beans zorgt voor duurzaamheid in de hele keten

Amsterdamse koffiebrander Stean's Beans zorgt voor duurzaamheid in de hele keten

Bij Stean's Beans gaan ze verder dan alleen het branden van goede koffie voor de horeca. Eigenaar Stean Fasol beseft dat goede koffie start met een...