Alles over Koffie

Tips voor de aanschaf van een koffiemachine

Tips voor de aanschaf van een koffiemachine

Goede koffie is onmisbaar in bijna elk horecabedrijf. De ene koffie is de andere echter niet en dat geldt ook voor de apparatuur. Hoe kies je een koffiemachine die het beste bij jouw horecabedrijf past? Leveranciers van koffiemachines denken mee.

Koffieprijs schiet omhoog door vrees voor vorst in Brazilië

Koffieprijs schiet omhoog door vrees voor vorst in Brazilië

De prijzen van arabicakoffiebonen zijn op de termijnmarkt in New York flink gestegen door vrees voor vorst in Brazilië. Handelaren rekenen erop dat deze week weer een koudegolf in het Zuid-Amerikaanse land kan komen.

De koffiewerkplek met espressoapparatuur vóór schoonmaken....

13 tips om je espresso-apparatuur schoon te houden

Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie. Koffie-expert Joost Leopold geeft in dit artikel 13 tips waar je bij het schoonmaken op moet letten. Dat zijn vooral de plekken waar vet en oliën uit de koffiebonen achterblijven.

Anne&Max opent 29e vestiging in Breda

Anne&Max opent 29e vestiging in Breda

Koffieketen Anne&Max opent de deuren van haar negenentwintigste vestiging in Nederland. Deze nieuwe locatie bevindt zich in de Veemarktstraat in Breda en wordt geleid door franchisenemer Verena Stevens (25). Begin augustus opent de nieuwe zaak.

Drie groene ijskoffies voor op het terras

Drie groene ijskoffies voor op het terras

Duurzame bedrijven De Koffiejongens en Rebottled lanceren drie groene ijskoffies die letterlijk en figuurlijk groen zijn als je ze maakt en serveert met hun producten.

Foto-credits: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Café Keppler: 'Binnen een kwartier zitten we helemaal vol'

Café Keppler is een ambachtelijk en laagdrempelig Amsterdams buurtcafé dat zich onderscheidt met superlekkere koffie. Deze wordt door mede-eigenaar Kees Kraakman zelf geselecteerd, geïmporteerd en geroosterd. 'Koffie kan zo bijzonder smaken. Daar krijg ik een kick van.'

Wakuli stoomt door en zet vol in op nitro cold brew coffee

Wakuli stoomt door en zet vol in op nitro cold brew coffee

Na opening van een eerste piepkleine take-away koffiebar in Amsterdam Oost heeft Wakuli, het online koffiemerk, flink de gang gezet in openen van vestigingen in Amsterdam en inmiddels ook daarbuiten.

Coffeelab Breda sloot de deuren ook in 2024

Twee vestigingen Coffeelab failliet, sluitingen in Eindhoven en Nijmegen

Twee vestigingen van Coffeelab zijn onlangs failliet verklaard, het gaat om de locaties in Nijmegen en die op het centraal station in Eindhoven. Een paar maanden geleden sloot ook al de vestiging in Breda.

Arla Foods introduceert de nieuwe Jörd haverdrink.

Arla Jörd Haver Barista: 'Je favoriete koffie in een plantaardige variant'

Voor barista's en horeca professionals die hun gasten de allerbeste koffie-ervaring willen bieden, introduceert Arla Foods de nieuwe Jörd haverdrink. Deze plantaardige drank is speciaal ontwikkeld in samenwerking met barista's zodat jij alle dranken kunt omtoveren in een plantaardige variant zonder in te leveren op het gebied van smaak en prestatie.

Thomas van Gorp, watersommelier en marketingmanager bij BRITA: 'Onze doelgroepen kennen het belang van gefilterd water vooral bij het voorkomen van verkalking en uitval van machines, maar bovenal draait het om smaak.'

Ontdek de invloed van verschillende soorten water in het Brita H2O-lab

Barista's weten al lang dat niet elk water geschikt is voor een goede kop koffie. Maar ook voor apparatuur in de professionele keuken en voor goed brood bakken is een heel eigen soort water nodig. Bij Brita weten ze er alles van. Daarom nodigen zij horecaprofessionals uit voor een bezoek aan hun H2O-lab in Eindhoven.