Alles over Koffie

Foto-credits: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Café Keppler: 'Binnen een kwartier zitten we helemaal vol'

Café Keppler is een ambachtelijk en laagdrempelig Amsterdams buurtcafé dat zich onderscheidt met superlekkere koffie. Deze wordt door mede-eigenaar...

Wakuli stoomt door en zet vol in op nitro cold brew coffee

Wakuli stoomt door en zet vol in op nitro cold brew coffee

Na opening van een eerste piepkleine take-away koffiebar in Amsterdam Oost heeft Wakuli, het online koffiemerk, flink de gang gezet in openen van...

Coffeelab Breda sloot de deuren ook in 2024

Twee vestigingen Coffeelab failliet, sluitingen in Eindhoven en Nijmegen

Twee vestigingen van Coffeelab zijn onlangs failliet verklaard, het gaat om de locaties in Nijmegen en die op het centraal station in Eindhoven. Een...

Arla Foods introduceert de nieuwe Jörd haverdrink.

Arla Jörd Haver Barista: 'Je favoriete koffie in een plantaardige variant'

Voor barista's en horeca professionals die hun gasten de allerbeste koffie-ervaring willen bieden, introduceert Arla Foods de nieuwe Jörd haverdrink....

Thomas van Gorp, watersommelier en marketingmanager bij BRITA: 'Onze doelgroepen kennen het belang van gefilterd water vooral bij het voorkomen van verkalking en uitval van machines, maar bovenal draait het om smaak.'

Ontdek de invloed van verschillende soorten water in het Brita H2O-lab

Barista's weten al lang dat niet elk water geschikt is voor een goede kop koffie. Maar ook voor apparatuur in de professionele keuken en voor goed...

Na supermarkt stapt ook horeca over op koffie zonder koffiebonen

Na supermarkt stapt ook horeca over op koffie zonder koffiebonen

Koffie zonder koffiebonen lag al in de schappen van de supermarkt. Nu komt de startup Northern Wonder ook met een voor de horeca geschikte espresso...

Onderzoek wijst uit: voor koffie en lunch gaan we het liefst naar de HEMA

Onderzoek wijst uit: voor koffie en lunch gaan we het liefst naar de HEMA

Als Nederlanders koffie of lunch afhalen, blijkt ruim een kwart (27%) koffie- of lunchketens te doen. Daarvan is de HEMA dan weer veruit het...

v.l.n.r. Paul Sharo, Jacko van Dijke en Nine van Grondelle voor de pop-up koffiebar in Rotterdam. Foto: Michèle Margot

Vooral jongeren kiezen voor cafeïnevrij genot: decafé wint aan populariteit in de horeca

Cafeïnevrije koffie is bezig aan een opmars. Met name Generatie Z kiest vaker decafé. Reden van de groeiende populariteit is volgens Man met Bril...

Foto: Michèle Margot

Man Met Bril Koffie opent pop-upbar met alleen maar decafé koffie: 'Vraag neemt toe'

De opening was bewust op 1 april. Maar van een grap is beslist geen sprake. Koffiebar Man met Bril Koffie heeft een tijdelijk decafé koffiezaakje...

Ariane van Mancius.

Pionieren met échte prijzen in de horeca: wat levert het op?

Ariane van Mancius opende als eerste in Nederland een true price café om de 'onzichtbare kosten' van koffie, thee en sap inzichtelijk te maken. De...