De Gieser Wildeman
De misser van Michelin
Je wist dat het ging gebeuren. Ik wist dat het ging gebeuren. Het nieuws kwam bepaald niet als een verrassing. Een derde Michelinster voor Inter Scaldes.
Je wist dat het ging gebeuren. Ik wist dat het ging gebeuren. Het nieuws kwam bepaald niet als een verrassing. Een derde Michelinster voor Inter Scaldes.
Zonder reserves mag 2016 best 'het Jaar van Joris' genoemd worden. De executive chef van restaurant Rijks ontving dit jaar zo'n 53.000 gasten, internationale topchefs én een Michelinster. De Amsterdammer kijkt echter al weer verder. Volgende doel: internationaal doorbreken met Rijks. 'Buitenlanders moeten aan Rijks denken als ze aan Amsterdam denken.'
Michelin: teksten van 58 restaurants Amsterdam ongewijzigd
Net als vorig jaar staan De Librije, De Leest en Inter Scaldes op één, twee en drie in de Misset Horeca Superlijst 2017, de lijst waarin we elk jaar de scores van restaurants in de vier gidsen wegen. Tribeca is op plek 14 de hoogste nieuwe binnenkomer.
Michelin vindt vrij vertaald dat La Rive de culinaire concurrentie niet bij kon benen. La Rive, het restaurant van het Amstel Hotel, verloor maandag 12 december als enige restaurant haar ster zonder dat daar een verhuizing of andere verklaring voor was.
Jonnie en Thérèse Boer verwachtten voor hun eigen restaurant geen verrassing van Michelin, maar komen graag naar de uitreiking. Al was het dit jaar alleen al voor de hommage aan Joop Braakhekke die Thérèse op het podium bracht.
Jacob Jan Boerma blikt voor de camera van Misset Horeca terug op een geslaagde Michelingidsuitreiking. Hij noemt het een geweldig gevoel dat hij zijn drie sterren behoudt en prijst Michelin voor het erkennen van hem onbekende restaurants.
Het was een van de meestgetipte restaurants voor een ster: Rijks, met chefkok Joris Bijdendijk. Hij kwam ontspannen naar de bekendmaking van de gids, en is enorm blij met de ster.
'We zweven nog, het gevoel moet landen', Jan en Claudia Sobecki stralen van oor tot oor na de bekendmaking van de Michelingids 2017, met twee sterren voor hun pas geopende restaurant Tribeca.
Trillende benen, zenuwen en een maag die elke seconde omdraait. Claudia en Jan Sobecki gingen kapot voorafgaand, tijdens en zelfs na de bekendmaking dat hun Tribeca twee sterren krijgt van Michelin. 'Het moet nog landen. Het is echt heel bijzonder.'