Moleculair Koken

Voedselexpert Peter Klosse waarschuwt weer voor moleculaire keuken
Er is voldoende reden om nog eens kritisch te kijken naar de moleculaire keuken. Het gebruik van schuimpjes, foams en alginaat bolletjes in de keuken...

Deel 1 van video-interview met Peter Klosse
Peter Klosse vertelt in een uitgebreid video-interview over de moleculaire keuken, over hoe om te gaan met de visbijvangst en waarom het lastig is om...

Zorgkoks aan de slag met 'moleculaire' technieken
Een club van circa 40 belangstellenden, waaronder veel koks die werkzaam zijn in de zorg, waren aanwezig bij Koppert Cress in Monster om zich daar...

Pierre Wind leert Albeda-leerlingen koken met stikstof
Televisiekok en docent smaaklessen Pierre Wind, heeft op 7 februari een workshop 'Koken met stikstof' gegeven aan leerlingen van het Albeda College...

Misset Horeca verloot vrijkaarten Food Professional Day
Misset Horeca geeft horecaprofessionals de kans om gratis de Food Professional Day op 8 oktober in Wageningen te bezoeken. Daarnaast wordt er aan...

Hervé This en Nordic Food Lab op Food Professional Day
Wetenschapper Hervé This, grondlegger van de moleculaire keuken, is op 8 oktober gastspreker op de derde Food Professional Day in Wageningen....

Moshik Roth mist titel Copa Jerez nipt
Moshik en Els Roth van restaurant 't Brouwerskolkje in Overveen zijn er niet in geslaagd de internationale finale van de Copa Jerez te winnen. Het in...

SpecialBite zet Geurds weer op één
De nieuwe gids van SpecialBite zet het Rotterdamse restaurant Ivy van François Geurds op nummer één. Dit is bijzonder: vorig jaar stond Geurds...

Oud Sluis grote favoriet onder collega-koks
Oud Sluis is het favoriete restaurant onder Nederlandse sterrenkoks, gevolgd door De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Dat blijkt uit het...

Restaurant Chique trekt Michelinchef aan
Het jonge restaurant Chique in Alphen aan den Rijn heeft twee nieuwe chefs aangetrokken. Beide komen van topzaken; Jac Benny Cok is afkomstig van...