Alles al meegemaakt

Alles al meegemaakt

<strong>Naam</strong>: Adrianus Kooij <strong>Leeftijd</strong>: 77 jaar <strong>Functie</strong>: gepensioneerd chef-kok <strong>Bijzonderheden</strong>: geboren in Soest. Stond 40 jaar achter het fornuis en maakte de Europese expansie van Hilton van nabij mee. Op z’n 45e begon hij voor zichzelf, en na zijn pensionering wendde hij zijn knowhow aan in derdewereldlanden.

Rookpaus

Rookpaus

Na alle heftige berichten over het rookverbod gewoon even een iets luchtigs. Een soort van adempauze. Wellicht is Ab Klink op een idee gebracht en wel door Paus Urbanus VII.

Trots

Trots

Esther Herber, voorzitter Discotheek & Zaalbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), geeft in onze rookblog haar mening over het huidige rookbeleid. En vooral, wat er aan schort.

Ontdek het nieuws in eigen wereld

Ontdek het nieuws in eigen wereld

Bezoekers beleven in hun eigen wereld de laatste trends. Een speciale sfeer, aankleding en een podiumprogramma zorgen ervoor dat zij zich hier thuis voelen.

Haarscheur

Haarscheur

De politieke spanning rondom het rookverbod neemt toe. Spanning die bij de cafés al langer heerst. Minister Ab Klink van Volksgezondheid ondervindt steeds meer tegendruk van collega’s om iets te doen voor de noodleidende cafés als gevolg van het rookverbod.

Alwin Steijger: 'Gewoon lekker koken

Alwin Steijger: 'Gewoon lekker koken

Hij is jong en hij wil wat: gewoon lekker koken en verder geen gezeur. Alwin Steijger, chef-kok van restaurant De Tuyn in Den Haag. Een van die vele koks in een van die vele restaurants die met respect voor het product en veel liefde voor het vak hun werk doen, en ’s avonds naar bed gaan met een kookboek onder hun kussen.

Imago

Imago

De actie van Rob Michielsen om de Café Top 100 van Misset Horeca rookvrij te krijgen heeft direct veel medestanders uit dezelfde Top 100 opgeleverd. Een dergelijk initiatief vanuit de cafésector zelf verdient alle lof, om een aantal redenen.

Trots

Trots

Een mooie, elegant geklede vrouw spreekt Robert Kranenborg toe. Haar internationale uitstraling klinkt terug in een zwaar accent: ‘Gefeliciteerd met joe mooi zak. Ieke komme graag troeg. Dat is versprochen.’ Hij dankt haar voor haar complimenten en snelt met een forse grijns op zijn gelaat terug naar de keuken.

Gezond, beleving en efficiency bij Horecava Innovation Awards

Gezond, beleving en efficiency bij Horecava Innovation Awards

De jury van journalisten, ondernemers en horeca-adviseurs heeft 16 innovaties voor de horeca genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2008. De vorig jaar ingezette trend bij de inzendingen zet zich voort: veel zijn gericht op gezond & bewust, beleving en efficiency. Op de eerste dag van Horecava 2008, maandag 7 januari, maakt de jury de winnaar per categorie en de overall winnaar bekend. Alle nominaties zijn op de Horecava te zien. Voor deze achtste editie van de innovatiewedstrijd leverden horeca- en catering-leveranciers ruim 150 producten en diensten aan.

Café Oriental

Café Oriental

De eerste bewoner van de lage landen aan wie in 1616 in de Arabische stad Mocha pikzwarte koffie werd geoffreerd, was de Antwerpenaar Pieter van den Broecke. Twee jaar na Van den Broeckes koffie-avontuur meldde Edward Heynes dat hij in Mocha coho (koffie) en serbeth (sorbet) aangeboden kreeg.