Alles over Slow food

Nel Schellekens: 'Voedsel wegsmijten kan echt niet meer'
Nel Schellekens, dé no waste en slow food chef van Nederland, plant haar wortels opnieuw op Winterswijkse bodem. Ze opent een Culinaire Proeftuin...

Oprichter Slow Food ontvangt Johannes van Damprijs
Medeoprichter en internationaal president Carlo Petrini van de wereldwijde Slow Food-beweging ontvangt dit jaar de Johannes van Damprijs. Deze wordt...

Slow Food bestaat 25 jaar
De internationale beweging die zich inzet voor een evenwichtiger voedselsysteem, Slow Food, bestaat 25 jaar. Op 10 december wordt dit wereldwijd...

Jean Jacques Menanteau gaat bij mensen thuis koken
Chef Jean Jacques Menanteau die ruim zestien jaar kookte bij Hotel de l'Europe gaat bij mensen thuis koken. De Meesterkok heeft samen met sommelier...

Koks praten over nieuwe beweging 'streekrestaurants
Diverse koks zijn in gesprek om een nieuwe 'movement' te creëren. Doel is om restaurants te laten profileren door het gebruik van meer...

Winnaars Junior Slow Food Chef Zeeland naar Cyprus
De winnaars van de Zeeuwse finale om de titel Junior Slow Food Chef of the Year 2013 op 31 januari in het Scalda College voor Hotelmanagement en...

Joris Bijdendijk drie dagen chef van Food Film Festival
Joris Bijdendijk, sinds november 2012 chef van Restaurant Bridges in hotel The Grand, kookt in maart drie dagen op het derde Food Film Festival....

Aantal restaurants met biologisch keurmerk neemt toe
Biologisch is een trend die al enige tijd aanwezig is, maar intussen neemt ook het aantal restaurants dat volledig biologisch werkt en er zelfs een...

Nieuwe alliantie van chefs in Nederland
Nederland is een nieuwe alliantie van chefs rijker. Tot nu toe zijn vier chefs aangesloten bij de Alliantie van Slow Food Chefs. De vier restaurants...

Varkenstong op paarse wortel: terug naar de basis
We gaan in de keuken terug naar de basis. We gebruiken producten van dichtbij, van het seizoen. Van de dieren gebruiken we ook de incourante delen....