Alles over Sommelier

fotograaf: Pieter D’Hoop.

Alma Bistro Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Na een kleine tien maanden verbouwen is Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na restaurant Alma* en Alma Bodega (Bib Gourmand)...

Margot Janse (l), Bjorn van Aalst en Jasper Hermans.

Bjorn van Aalst is nieuwe maître van restaurant SAAM

Bjorn van Aalst vertrekt na 8 jaar als maître-sommelier bij Vermeer om per 1 juli dezelfde functie bij SAAM restaurant in Amstelveen te gaan...

Wouter Barneveld

Sommelier vertrekt bij Merlet* en gaat aan de slag met Jonathan Zandbergen

Hoofdsommelier Wouter Barneveld heeft na zes jaar afscheid genomen bij restaurant Merlet* in Schoorl. De opgeleid vinoloog gaat samenwerken met oude...

Mees List, head sommelier bij Noma***

Mees List: steunpilaar en hoofdsommelier van Noma***

De Amsterdamse Ava Mees List is hoofdsommelier bij restaurant Noma*** in Kopenhagen. Hoewel de wereldberoemde zaak van chef René Redzepi volgend jaar...

Bistro à Vin Somm. Foto-credits: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Bij Bistro à Vin Somm staat de sommelier in de keuken

Sascha Holzkämper heeft een achtergrond als sommelier bij topzaken als Beluga** en was zes jaar mede-eigenaar van een wijnbar in Amsterdam. Toen hij...

Sommelier Sascha Holzkämper opent Somm Bistro à Vin in Weesp

Sommelier Sascha Holzkämper opent Somm Bistro à Vin in Weesp

Sommelier en eigenaar van Winehouse Somm in Amsterdam, Sascha Holzkämper, opent zijn tweede zaak: Somm Bistro à Vin in Weesp. De focus ligt in zijn...

Hoe prijs je je wijn niet het restaurant uit?

Hoe prijs je je wijn niet het restaurant uit?

De prijzen in de horeca staan onder druk. Importeurs en producenten komen niet meer jaarlijks met een nieuwe prijslijst maar verhogen soms wel om de...

Foto-credits: Special Pixels

Cindy Borger, maître van Restaurant De Groene Lantaarn**, slaagt voor Meesterproef

Cindy Borger, gastvrouw en mede-eigenaar van restaurant De Groene Lantaarn ** in Staphorst, is de 49ste SVH Meestergastvrouw/-heer van Nederland. Op...

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Als horecaondernemer kunnen de marges op wijnen natuurlijk zeer interessant zijn. Maar wat doe je als een gast vraagt of hij zijn eigen fles mag...

Niels van Overmeire

Niels van Overmeire stopt als maitre-sommelier van De Bokkedoorns**

Per 1 juni stopt Niels van Overmeire als maître sommelier van De Bokkedoorns** in Overveen en verlaat de horeca om een opleiding voor makelaar te...