Alles over Stefan van Sprang

Grote namen in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

Grote namen in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

Zes topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel van de Nederlandse finale van Bocuse d'Or maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d'Or in 2026. Vier finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijnen staan bekend om hun aromatische complexiteit en elegantie. Onder de noemer 'Alsace Rocks' wil de Franse wijnstreek de veelzijdigheid én een nieuwe stijl wijnen onder de aandacht brengen. In restaurant Aan de Poel** konden sommeliers en wijnliefhebber met een proeverij onder begeleiding van wijnexpert Edwin Raben en een sterrenlunch, kennismaken met de diversiteit van de Elzaswijnen.

Hans van Wolde**

Cheflix haalt €2 miljoen op voor meer video's van sterrenchefs

Cheflix, een streamingdienst met video's van Michelinsterren chefs, heeft een investering opgehaald van €2 miljoen. Het is een initiatief van Jeroen van den Brink van DiningCity en Thomas van Burg (ex-Hello Fresh). 'Cheflix is in de coronacrisis uit nood geboren; het slaat zo goed aan dat we nu fors gaan uitbreiden.'

DiningCity start met Cheflix: online masterclasses van topchefs

DiningCity start met Cheflix: online masterclasses van topchefs

DiningCity , bekend van de Restaurant Week, lanceert Cheflix. Een online kanaal waar bekende chefs als Jacob Jan Boerma, Joris Bijdendijk, Erik van Loo en Stefan van Sprang hun recepten delen. De ingrediënten kopen de gebruikers zelf.

Drive-thru met zes sterchefs

Drive-thru met zes sterchefs

'Het grootste drive-thru evenement van Nederland,' zo kondigen de chefs hun bijzondere samenwerking aan. Op zondag 24 mei kunnen gasten een route rijden door de Westfriese Omringdijk langs zes restaurants. Wie doen mee?

24H Chefs haalt met 55.600 euro recordbedrag op voor het Rode Kruis

24H Chefs haalt met 55.600 euro recordbedrag op voor het Rode Kruis

Het 24 uurs event van 24H Chefs op zondag 17 februari, waarin 24 Topchefs koken voor het Rode Kruis, heeft een recordbedrag opgehaald. In combinatie met de online veiling werd het recordbedrag van € 55.600,- opgehaald.

Cocktailrecept: Tulip Heritage van Stefan van Sprang

Cocktailrecept: Tulip Heritage van Stefan van Sprang

Ambachtelijke distillerderij Clusius Craft Distillers in Katwijk produceert twee wodka's uit tulpenbollen: Dutch Tulip Vodka Premium Blend en Dutch Tulip Vodka Pure. Diverse cocktails zijn bedacht met deze wodka, waaronder 'Tulip Heritage' van Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel. Hieronder het recept.

Line up 24H Chefs 2019 met Soenil Bahadoer, Stefan van Sprang en Sidney Schutte

Line up 24H Chefs 2019 met Soenil Bahadoer, Stefan van Sprang en Sidney Schutte

24 chefs koken op zondag 17 februari 2019 24 uur voor het Rode Kruis. Topchefs de belangeloos meewerken zijn onder meer Soenil Bahadoer, Menno Post, Chris Naylor, Roger Rassin en Jan Sobecki. Bekijk hier het volledige overzicht wie wanneer kookt.

Sterrenrestaurant Aan de Poel heeft deuren weer open na brand

Sterrenrestaurant Aan de Poel heeft deuren weer open na brand

Tweesterrenrestaurant Aan de Poel, het restaurant van chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger, heeft de deuren weer open. Begin juli woedde er een brand, waarna het restaurant in Amstelveen grotendeels total loss werd verklaard.

Sterrenrestaurant Aan de Poel hoopt eind augustus weer open te kunnen

Sterrenrestaurant Aan de Poel hoopt eind augustus weer open te kunnen

Aan de Poel heeft heropening in het vizier. Doel is om eind augustus de deuren weer te openen. Robbert Veuger, maître-sommelier en mede-eigenaar: 'Er waren hier soms wel twintig mannen tegelijkertijd aan het werk, niet normaal. Er is echt around-the-clock doorgewerkt, nog steeds trouwens.'