Harald Hendriks

Harald Hendriks

HIT Equipment is een klein, maar wel internationaal opererend bedrijf dat zichzelf tot doel heeft gesteld innovatieve oplossingen te zoeken voor de dagelijks terugkerende arbeidsintensieve en dus dure processen in bedrijven. De ontwikkeling van een bestekinwikkelmachine past dus bij uistekend bij dit bedrijf, waar Harald Hendriks sales director is.Eind vorig jaar introduceerde hij de bestekinwikkelmachine

Patiënten, personeel én à la carte-restaurant

Patiënten, personeel én à la carte-restaurant

Het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum (AMC) is niet zomaar een ziekenhuis. Het is een gigantisch complex met duizend bedden en nog veel meer poliklinisch behandelde patiënten. Er hoort een faculteit bij, een afzonderlijke productiekeuken waarvandaan zo’n 4000 gasten per dag gecaterd worden én er is een heus à la carte-restaurant, waarin de bezoeker even totaal vergeet in een ziekenhuis te vertoeven.

Splinternieuw ziekenhuis in Ede

Splinternieuw ziekenhuis in Ede

In 1987 fuseerden de ziekenhuizen van Ede, Wageningen en Bennekom. Drie jaar later kwam Veenendaal erbij. In september 2000 verhuisden deze vier ziekenhuizen naar één splinternieuwe locatie in Ede. Ziekenhuis Gelderse Vallei is het eerste nieuwe ziekenhuis van de 21e eeuw: 605 bedden, 2400 medewerkers en 120 medisch specialisten. Eén centrale keuken, aanzienlijk kleiner dan de vier voorgaande keukens bij elkaar, voorziet patiënten, personeel en zelfs de plaatselijke Rabobank van eten en drinken.

Catering, Nov 07

Catering, Nov 07

Catering, Nov 07

Ontkoppeld koken kun je leren

Ontkoppeld koken kun je leren

De vakschool Wageningen, onderdeel van het Rijn IJssel College Arnhem, biedt opleidingen in de horeca- en bakkerijsector, de toeristische/recreatieve sector en de facilitaire dienstverlening.

Wim Kruithof: 'De buurtbewoner van nu is klant van morgen

Wim Kruithof: 'De buurtbewoner van nu is klant van morgen

Wie wordt er de nieuwe mr. of mrs. Catering? Vandaag stellen we u Wim Kruithof van Stichting Zorginstelling Gooioord uit Naarden voor.

Bob Hutten: creatief, betrokken en modern zakenman

Bob Hutten: creatief, betrokken en modern zakenman

Wie wordt er de nieuwe mr. of mrs. Catering? Vandaag stellen we u Bob Hutten van Hutten Exclusieve Catering uit Veghel voor. Een van de acht kandidaten.

Werken op de wadden is het mooiste dat bestaat

Werken op de wadden is het mooiste dat bestaat

Ruud en Christie Boom zijn Texelaars in hart en nieren. Ze zijn geboren op het waddeneiland en willen er liefst ook sterven. Maar voorlopig nog niet. Ze runnen al bijna tien jaar samen een multifunctioneel cateringbedrijf op Texel en willen daar nog heel veel jaren mee doorgaan. Want ‘werken op de wadden is het mooiste dat bestaat’, aldus Ruud Boom.

De Hygiënecode: hij is er!

De Hygiënecode: hij is er!

Geen paniek in de instellingskeuken: de gloednieuwe Hygiënecode betekent geen verdere beperking van de bewegingsvrijheid van de koks. Er hoeven niet nog meer ontsmettingsmiddelen, gekleurde snijplanken en waarschuwingsborden in huis gehaald te worden. De nieuwe code is eerder een versoepeling dan een verstrakking van de oude. En hij biedt meer duidelijkheid. Veel meer duidelijkheid.<p></p>

Fruit eten belangrijk bij ontkoppelde maaltijden

Fruit eten belangrijk bij ontkoppelde maaltijden

De Keuringsdienst van Waren en de Voedingsdienst hebben voor het eerst samen een grondig onderzoek verricht naar het behoud van voedingswaarden in maaltijden die in instellingen worden bereid. Conclusie is, heel kort door de bocht, dat het over het algemeen wel snor zit met die voedingswaarden, maar dat vooral bij ontkoppeld koken extra fruit geen kwaad kan om eventuele vitamine-C tekorten te compenseren.