RSS

Hier vind je de RSS-feeds van Missethoreca.nl. RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kun je ervoor zorgen dat als Missethoreca.nl een artikel toevoegt aan de site over onderwerpen die jou interesseren, je een automatische waarschuwing krijgt. Om het stuk te kunnen bekijken, heb je een RSS-reader nodig. Met de RSS-reader en de RSS-feeds kun je direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Hieronder vind je alle RSS-feeds van Missethoreca.nl.
Kopieer de gewenste url’s en plaats deze in jouw RSS-reader.

Onze RSS feeds

Waarom is RSS handig?
Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet je betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. Je kunt dit programma downloaden van de website www.feedreader.com. Een andere gratis reader is SharpReader, te vinden op www.sharpreader.net.

Wat heb je nodig?
RSS kan je veel werk uit handen nemen. Als je bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet je al deze sites afzonderlijk bezoeken. Je moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor je is en vervolgens doorgaan naar de volgende site.

Nadat je het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kun je een nieuwe RSS-feed toevoegen via “File, New, New Feed”. In het venster dat vervolgens verschijnt, vul je de url van de RSS-feed in en klik je op “Next”. Vervolgens kun je een naam voor de feed aangeven. Klik vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan jouw RSS-reader.

Als je geen programma wilt installeren, kun je RSS ook online lezen met behulp van bijvoorbeeld Bommie, (gratis, geen registratie, Nederlandstalig, alle feeds van Missethoreca.nl overzichtelijk bij elkaar), Bloglines (gratis registratie, Engelstalig) of Nieuwstijger (gratis, geen registratie, Nederlandstalig). RSS-feeds kun je vaak herkennen aan een RSS/XML logo.