Misset Horeca
Misset Horeca
  • ONDERNEMEN
  • PERSONEEL
    • Medewerkers werven en aannemen
    • Medewerkers aan het werk
    • Wetten, Regels & CAO
    • Conflicten, problemen & uit dienst
  • TERRAS
  • KEUKEN
    • Apparatuur
    • Op de kaart
  • INTERIEUR
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • TRENDS
InloggenAbonneren

Starter

Meer voor starters
22-jarige ondernemer opent snackbar met haar moeder

22-jarige ondernemer opent snackbar met haar moeder

Op je 22e een cafetaria openen. Joëlle van der Elst-Boer doet het! Met haar moeder. Er werd een invulling gezocht voor een horecapand aan het...

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

De droom om een horecabedrijf te starten, blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook...

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Nieuws, achtergronden en tips

  • Starter
  • Starter concept en inrichting
  • Starter financiering
  • Starter ondernemingsplan en inschrijven KvK
  • Starter pand
  • Starter vergunning en contracten
  • Starter personeel
  • Starter verzekering
  • Starter best practice

Ondernemingsplan & KvK

Meer over het ondernemingsplan
KVK: weer veel starters in de horeca

KVK: weer veel starters in de horeca

Nederland telt weer relatief veel nieuwe horecabedrijven. Volgens het maandelijkse rapport van de KVK nam het aantal starters in de horeca in juni...

Enorme groei aantal starters in de horeca

Enorme groei aantal starters in de horeca

In oktober 2021 stijgt het aantal starters in de horeca met 43 procent ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. In absolute getallen: van...

KVK: flink meer startende ondernemers in horeca

KVK: flink meer startende ondernemers in horeca

Het aantal startende ondernemers in de horeca is afgelopen maand flink toegenomen. Volgens de Kamer van Koophandel (KVK), die maandelijks met een...

Bedrijfsoverdracht

Meer over bedrijfsoverdracht
Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Financiering & Pand

Meer over financiering & pand
Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst

Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst

Ontbinding van de huurovereenkomst komt steeds meer voor. Zeker op A-locaties proberen verhuurders het vaker. Ook rechters ontbinden gemakkelijker...

Agnes Raggers en Thom Groenendal van Kaatje's Bakery Café. Foto: Diederik van der Laan

Zonder bank opent dit ondernemersstel drie zaken in twee jaar

Thom Groenendal en Agnes Raggers openden zonder bank binnen twee jaar drie horecazaken, waarbij bij nummer twee en drie slechts een maand zat tussen...

Checklist voor startende horecaondernemers

Checklist voor startende horecaondernemers

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Concept en inrichting

Meer over concept en inrichting
De spoelkeuken van Hanno Groots Café in Delft

Doorschuifvaatwassers voor de horeca vergelijken

Bij het ontwikkelen van een horecabedrijf staat de spoelkeuken meestal niet bovenaan het prioriteitenlijstje. Maar vaatwassers zijn ware werkpaarden....

Vergunningen, contracten & verzekeringen

Meer over vergunningen
Zo regel je een vergunning voor een winterterras. Start op tijd!

Zo regel je een vergunning voor een winterterras. Start op tijd!

De regels voor een winterterras verschillen sterk per gemeente. Wat bij de een wel mag, is bij de ander verboden. Ondernemers dienen bij hun gemeente...

Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten

Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten

Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...

Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten

Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten

Wil je een terras plaatsen bij jouw café of restaurant? Dan moet je in veel gemeenten een terrasvergunning aanvragen.

Startende ondernemers

Meer ondernemersverhalen
Restaurant L'église: moderne Franse keuken aan  'mooiste plein van Zwolle'

Restaurant L'église: moderne Franse keuken aan 'mooiste plein van Zwolle'

Niek van Leeuwen en Kira Wallé waren in 2022 in gesprek over de overname van een restaurant op het Zwolse Bethlehemkerkplein. Eind februari werd het...

  1. Bijzonder horecabedrijf dat draaide om fermentatie na twee jaar failliet

  2. 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie

  3. Deze vergunningen heb je nodig als je een horecazaak begint

  4. Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?

  5. De valkuilen van het sturen op kengetallen in de horeca

  6. De online horeca-veiling: 22 tips voor kopers en verkopers

  7. Rechtsvormen in de horeca, welke kies je?

  8. Muziek in je horecazaak: do's en don'ts

3x per week op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je nu in voor de Missethoreca.nl nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws en praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap. Laat je inspireren door de video & fotoreportages, recepten, interviews en blogs.
Bekijk vacatures
  1. Bar Dancing Multipla is ode aan 'de lelijkste auto ooit'

  2. Hackers misbruiken Booking.com om gasten te bestelen, duizenden hotels geraakt

  3. Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt eigen bier van overtollig brood

  4. Hard Rock Hotel Amsterdam American verkocht en verder onder nieuwe naam

  5. Sterrenchef Onno Kokmeijer wordt culinary director bij DarkKitchenXL

  6. Herstel Holland Casino zet door: bezoekersaantallen nog niet op niveau voor corona

  7. Faillissementsgolf topzaken houdt aan: weer restaurant met Michelinster bankroet

  8. Wijnimporteurs reageren zuur op accijnsverhoging

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Digitaal magazine
  • Vacatures
  • Partners
  • Adverteren
  • Over Misset Horeca

Thema's

  • Ondernemen
  • Personeel
  • Terras
  • Keuken
  • Interieur
  • Trends

Starter

Branches

  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Fastservice
  • Catering

Gastronomische gidsen

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Dranken

  • Bier
  • Koffie

Events

  • Terras Top 100

Productintroducties

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen